maanantai 6. huhtikuuta 2009

Aika kuluu...


No niin, viime kerrasta onkin jo kulunut aikaa. On ollut todella kiireistä aikaa. Joka päivä on mennyt myöhään ja sen jälkeen ei ole enään jaksanut paljoa kirjoitella.

Ollaan käyty Himeji linnassa. Mentiin sinne luotijunalla joka kulki 274 km/h, eli aika haipakkaa. Tsukiji kalatorilla oli eniten ulkomaalaisia turisteja kuin missään muualla. Hamarikyu puutarhassa käytiin juomassa vihreää teetä seremonian ohjeiden mukaan. Oji aseman lähellä puistossa on hieno kirsikka puu alue. Shimbashi kaupunginssa käytiin 47. kerroksessa katselemassa maisemia. Tokyon keskustassa puistossa oli tosi paljon ihmisiä, kuulemma paras puisto koko Tokiossa.

Sakura on nyt Tokyossa tosi mahtava, kaikki kukat on auennut ja puut on tosi kauniita. Ihmisiä on puistoissa tosi paljon, varsinkin viikonloppuna. Ihmiset menevät puistoihin juhlimaan sakuran kukintaa ”Hanami-juhla”. Jotkut varaavat paikan aikaisin aamulla ja myöhemmin tulevat loput. Jotkut istuvat myöhään iltaan asti, juoden ja syöden. Illemmalla sitten porukka on jo humalassa ja laulu raikaa joka puolella. Vaikka puistoissa on paljon ihmisiä ja siellä syödään ja juodaan niin joka paikassa on yllättävän siistiä. Puistoihin on laitettu omat paikat roskille ja kaikki vievät roskansa sinne. Jos kukaan ei veisi roskia pois niin eipä siellä olisi hienon näköistäkään. Suomalaisilla olisi paljon opittavaa Japanilaisilta.

Täällä on tullut käveltyä parissa viikossa varmaan enemmän kuin Suomessa koko vuonna. Jalat on joka päivä ihan poikki ja selkä kipeänä kaikesta kantamisesta. Kamera on käytännössä pakko pitää mukana joka kerta kun joka paikassa on paljon nähtävää. Tähän asti vain kaksi päivää on mennyt niin etten ole ottanut kameraa mukaan, toisena päivänä se kadutti paljon. Kävimme nimittäin ydessä puistossa jossa sakura (kirsikan kukat) oli täysin auennut ja paikalla oli älyttömästi ihmisiä.

Ollaan matkalla kohti Kiotoa jossa ollaan kaksi yötä. Aamulla herättiin kello 5:40 ja lähdettiin liikenteeseen 7:00. Shinkansen lähti klo 9:03 kohti Kiotoa ja nyt on aikaa kirjoittaa tähän vähän tekstiä. Tosin en tiedä koska pääsen laittamaan ne blogiini.


Jep, Kiotossa ollaan ja parissa paikassa käyty. Nyt olen hotellissa ja saan vihdoin päivitettyä blogia. Sori on vähän kestänyt kauan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti